Service

Er zijn diverse technieken- en processen voor de productie van drukwerk. LGD zoekt voor uw opdracht de mogelijkheden uit.

Komt u er niet uit? Dan maken wij voor u de beste en meest logische keuze.


Druktechnieken


 

Offset Drukwerk

Offsetdruk is traditioneel en (nog altijd) een van de meest gebruikte technieken. Bij offset druk worden drukvormen gemaakt van uw digitale ontwerp.  

De drukker maakt gebruik van aluminium platen die op de pers vastgezet worden. Op deze platen is uw drukbestand aangebracht. Zo'n drukplaat drukt de print in het materiaal en in een rubberen plaat waar de inkt bij komt. Het aantal te gebruiken platen hangt af van het aantal kleuren die uw bestand bevat.

Door het instellen en maken van proefdrukken zijn de opstartkosten voor offset drukken hoger dan de kosten voor digitaal drukken. Offsetdrukken is daardoor geschikt voor grote oplagen.

 

Offset = Ambacht

Digitaal Drukwerk

Digitaal drukken is een relatief nieuwe techniek. Een digitale drukpers kan het drukbeeld computergestuurd doorzetten naar de pers waardoor een drukopdracht binnen een paar minuten op de pers kan liggen. De opstartkosten bij deze druktechniek zijn laag, omdat er geen drukplaten worden gemaakt.

Digitaal drukken is interessant voor kleine oplages. Ook als het drukwerk gepersonaliseerd moet worden voor bijvoorbeeld een mailing is digitaal printen het meest geschikt. 

Think Digital